Texels Kookboek - Lamsbout met rijstpilaf

Ingrediënten
1 lamsbout van 1.5 kg 4 el olijfolie 3 uien 3 teentjes knoflook
1 wortel 500 gr tomaten Een takje verse rozemarijn Een takje verse munt
Het sap van 1 citroen peper zout 250 gr lange korrelrijst
60 gr rozijnen 40 gr boter

Hulpmiddelen

Voorbereiding

Pel de uien en de knoflook en hak ze grof.
Schil de wortel en snijd hem in kleine blokjes. Snijd de tomaten in stukken.

Oven voorverwarmen op 200 graden Celcius.

Bereiding

Bak de lamsbout aan alle kanten aan in hete olie en haal hem uit de pan.

Schep de groenten in een ingeoliede schaal en overgiet ze met olijfolie. Leg de bout erop. Kruid met munt, rozemarijn, peper en zout.

Giet het citroensap in de pan waarin de lamsbout aangebakken is en glaceer het aanbaksel. Giet over in de ovenschaal.

Bak de bout nog 2 uur in een op 200 graden voorverwarmde oven, onder af en toe bedruipen met het braadvocht.

Meng de rijst met ½ liter water. Breng het water aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes koken. Roer de rozijnen erdoor en laat verder koken tot al het water is opgelost.

Roer de boter erdoor en dien op met de lamsbout.

Serveertip

Soort gerecht: hoofdgerecht Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 2½ uur
Wijntip:

Eet smakelijk !!